Outsourcing i upravljanje rizikom medicinskih transkripcija

O

Nabavljanje medicinskih transkripcija i upravljanje rizikom vrlo su usko povezani. Upravljanje rizikom uključuje minimiziranje rizika uključenih u zdravstveni proces, a medicinska transkripcija postupak je stvaranja podataka o pacijentima iz audioprikaza zdravstvenih radnika o njihovom susretu s pacijentom. Proces kreiranja medicinskih kartona pacijenta po svojoj prirodi aktivnost je koja zahtijeva osjetljivo postupanje i utjecala bi na upravljanje rizikom.

Poznata je činjenica da je odnos između pacijenta i zdravstvenog radnika nepristran i da se zasniva na sposobnosti zdravstvenog radnika / zdravstvene ustanove da čuva povjerljivost privilegovanih podataka o pacijentu. Zaštita povjerljivosti podataka o pacijentima nije samo moralna obveza, već je zakonom propisana. HIPAA je dala posebne smjernice za zaštitu povjerljivih podataka o pacijentu. Odredbe HITECH-a koje su stupile na snagu nedavno sadrže odredbe koje razrađuju HIPAA i pružaju HIPAA dodatan arsenal za kažnjavanje prekršitelja.

Ovaj cjelokupni postupak s outsourcingom dokazano je jedan od najučinkovitijih, najučinkovitijih i najekonomičnijih načina stvaranja podataka o pacijentima. Međutim, predavanje ove aktivnosti trećem davatelju usluga, izaziva bojazan oko sigurnosti.

No ove se zabrinutosti mogu ublažiti odabirom dobavljača transkripcije s najvećom pažnjom. To će osigurati da dobavljač:

Dobro poznaje zahtjeve HIPAA / HITECH

Postoje odredbe za potpunu sigurnost

Osiguravanje da je subjekt kojem je povjerena odgovornost kreiranja medicinske dokumentacije o pacijentima usklađen s HIPAA / HITECH također će pomoći u procesu upravljanja rizikom.

Kako usluge vanjske medicinske transkripcije mogu pomoći u upravljanju rizikom?

Da biste razumjeli na koji način to pomaže u upravljanju rizikom, važno je razumjeti principe upravljanja rizikom i kako vanjske usluge pomažu u tom procesu.

Principi upravljanja rizikom su sljedeći:

Stvorite vrijednost

Budite sastavni dio organizacijskog procesa

Budite dio odlučivanja

Izričito se bave neizvjesnošću

Sustavno i strukturirano

Na temelju najboljih dostupnih informacija

Prilagođeno

Uzmite u obzir ljudske čimbenike

Transparentna i sveobuhvatna

Dinamična i osjetljiva na promjene

Stalno poboljšavanje i unapređenje

Ove usluge pomažu zdravstvenim ustanovama u procesu upravljanja rizikom ispunjavajući sve principe upravljanja rizikom tijekom dokumentiranja pacijentova susreta.

To osigurava:

Medicinski se spisi stvaraju s najvećom preciznošću. To osigurajte upotrebom timova koji su specijalisti za specijalnost u koju prepisuju. Daljnja kvaliteta osigurava se provjerom kvalitete na više razina čime se osigurava maksimalna točnost. Podaci uneseni u pacijentovu evidenciju moraju biti točni, jer predstavljaju dio dokaza u slučaju neslaganja.

Medicinski zapisi se stvaraju na vrijeme. Optimalno vrijeme obrade osigurava se korištenjem pravog tima, ispravnog postupka i prave tehnologije. To osigurava da zdravstveni radnici na vrijeme dobiju potrebne informacije za formuliranje planova za pacijentovu zdravstvenu zaštitu. To pomaže u upravljanju rizikom

Medicinski se kartoni stvaraju na siguran način. Drugi aspekt upravljanja rizikom je zaštita povjerljivosti podataka o pacijentima. Pomoć se pruža u ovom aspektu postavljanjem mjera za zaštitu informacija o pacijentima osiguravanjem ljudi, procesa i tehnologije.

Outsourcing medicinske transkripcije pravom davatelju usluga ne samo da pomaže zdravstvenim ustanovama u nekim aspektima upravljanja rizikom, već također pomaže zdravstvenim ustanovama da uštede na troškovima, povećaju usredotočenost na osnovnu djelatnost i pomognu pružanju višestruke koristi korištenjem prave tehnologije.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved