Lekcije iz Nabiscove besplatne PR kampanje za životinje

L

Nabisco je otvorio kaveze i mediji su počeli svirati.

Na potez koji je privukao pažnju nacionalnih medija, Nabisco je odlučio promijeniti svoje Barnumovo pakovanje životinja Cracker.

Iz Nabiscove strategije se može naučiti nekoliko lekcija za odnose s javnošću.

Pozadina … Tvrtka za kolačiće prilagodila je svoju grafiku tako da ukloni trenutni izgled životinja u kavezima na kotačima. Sada će koristiti novo pakiranje sa životinjama koje su očito u divljini i o kojima nema barova.

Nabiscova matična tvrtka Mondelez International rekla je da podnose pritisak PETA (Ljudi za etičko postupanje sa životinjama).

Prema vijestima, PETA je od 2016. godine tražila od tvrtke da promijeni ambalažu.

CBS News objavio je kako je PETA u pismu Mondelezu rekao: "S obzirom na strašnu okrutnost svojstvenu cirkusima koji koriste životinje i oštro protivljenje javnosti eksploataciji životinja koje se koriste za zabavu, mi pozivamo Nabisco da ažurira svoje ambalaže kako bi pokazao životinjama koje slobodni su lutati u svojim prirodnim staništima. "

U isto vrijeme, PETA je vršila pritisak na imenjaka kolačića, braću Ringling, Barnum i Bailey da oslobode svoje životinje. Cirkus je prestao upotrebljavati slonove kao dio svoje emisije 2016. godine i zbog usporavanja prodaje ulaznica, u potpunosti savijenih u 2017. godini.

Cirkus ili ne, nove su kutije za krekere redizajnirane kako bi umanjile implikacije da životinje putuju u bokserskim automobilima radi korištenja u showu.

Bez obzira da li će mladić, ili čak i njegovi roditelji, zapravo povezati točke između životinja u kavezima, putujućeg cirkusa i okrutnosti prema životinjama jednostavnim pogledom na paket i konzumiranjem njegovog sadržaja, u scenariju je nebitno. Zapravo je predstava o odnosima s javnošću zapravo dva pobjednika.

Prvo, PETA može odnijeti pobjedu. Organizacija i njezinih 6,5 milijuna članova mogu se radovati što su utjecali na rad drugog velikog međunarodnog konglomerata i promijenili izgled ikonične marke.

Najveći pobjednik su Nabisco i Mondelez. Tvrtka pobjeđuje na mnogim frontovima.

Prvo, koristili su svoje marketinške metke kako bi privukli veliku pažnju domaćih i međunarodnih medija.

Drugo, čekala je sezona premijere kao u školi, spakujem vremensko razdoblje za ručak kako bih ih najavila. Ako ništa drugo, vijesti bi mogle potaknuti marku ovog ljeta i jeseni.

Tri, ona izgrađuje percepciju da je tvrtka "aktualna", u skladu s milenijalcima i drugima koji se protive bilo čemu što je usko povezano sa okrutnošću prema životinjama.

Manje B2B tvrtke bez ikoničnog branda starog više od 100 godina i dalje mogu koristiti mnoge od Nabisco PR tehnika.

Može…

• Objavite sve glavne vijesti u doba godine koje će najvjerojatnije dobiti maksimalnu medijsku pokrivenost.

• Sastavite svoje vijesti u vremenu koje će imati visoki utjecaj na njihove potrošače ili klijente i perspektivu.

• Redizajnirajte ili preuredite pakiranje proizvoda, ponudu i web stranicu kako biste pokazali da je u skladu sa današnjim tržištem.

• Stvarajte događaje vrhunskim društvenim razlozima kako biste pokazali svoju modernu relevantnost kupcima proizvoda.

Kampanja krekera od životinja Nabisco pruža dobru PR hranu za razmišljanje, a neku dobru degustaciju u tome.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved