6 Predstojeći PR trendovi

6

Koji trendovi u odnosima s javnošću mogu vam pomoći napretku i poboljšanju?

Ove značajke trgovine mogu biti teške za savladavanje, a ipak vam mogu pomoći da započnete napredak u budućnosti tvrtke.

Evo što se sprema:

Podržavanje stručnosti na svim razinama

U prošlosti su samo poznavatelji visokog ustroja smatrani poznavateljima industrije. Sada osoblje niže razine izlaže svoje uvide.

To ima brojne prednosti. Prvo, pomaže vašoj robnoj marki da cilja na širu i raznovrsniju publiku i distribuira više sadržaja. Drugo, kad najviši dužnosnici napuste vašu korporaciju, ne ostavljaju informaciju ništavnom.

Pomozite svima u svim razinama da rastu i njeguju vlastiti pojedinačni brend. Inspirirajte ih da pišu promišljene sadržaje i stvaraju ručke na društvenim mrežama koje pokazuju svoje znanje.

Opći porast troškova za odnose s javnošću

Prema kombiniranom izvješću Udruženja nacionalnih oglašivača i USC-ovog Centra za odnose s javnošću, izdaci za PR promijenit će se. Preciznije, trgovci planiraju povećati internu zaposlenost i opće izdatke za odnose s javnošću tijekom sljedećih pet godina.

To je zbog rasta PR-a u prethodnom desetljeću i povećane važnosti koju su imali na tržištu.

Razmislite o nekim glavnim PR poslovima koji ga čine tako blagodatnim za razvoj poslovanja. Digitalne komunikacije, za jednu, nikad nisu bile značajnije za poslovanje, a PR je u svojoj sredini.

Drugi divovski sastav evolucije poslovanja su socijalni mediji. Danas ne možete biti u poslu bez postojanja društvenih medija. PR pruža pristup i sadržaj za povećanje vaše prisutnosti na društvenim medijima.

Sve veća ovisnost o specijalnim PR firmama

Mnoge butične PR tvrtke koncentriraju se na specifične značajke odnosa s javnošću, kao što su inauguracijski PR i nadzor reputacije. Ako imate poteškoća u jednom od ovih područja, trebat će vam obučeni stručnjak koji će nazvati snimke.

Ne bojte se povremeno pozvati dodatnu pomoć. Korištenje vještih stručnjaka tijekom ključnih trenutaka širenja vaše korporacije moglo bi vas spasiti od PR katastrofe.

Zamah prema digitalnom

Kad se u jednoj studiji pitalo o najvažnijim trendovima odnosa s javnošću u sljedećih pet godina, digitalno pripovijedanje priča, socijalni nadzor i veliki podaci prekrili su popis.

Kako biste uskladili svoj PR i marketing s ovim promjenjivim svijetom, upotrijebite digitalno pripovijedanje da biste uključili svoje gledatelje.

Pomozite strancima da upoznaju ljude unutar korporacije i obavijestite ih o tome što vas dijeli od vaših rivala. Podijelite svoje želje i svoje borbe. Ova vrsta priče će vas radovati potencijalnim klijentima i zadržati ih uključenima u vašu priču.

Budite vješti u društvenom nadzoru pomoću aplikacija poput Hootsuite i Mention. Budite prvi koji će vidjeti nepažljive rasprave o svojoj robnoj marki i budite spremni otkloniti štucanje prije nego što postanu problem.

Upotrijebite velike podatke za regulaciju svog sadržaja i pristupa da biste dosegli više ciljanih gledatelja. Veliki podaci mogu osvijetliti koje su teme i komplikacije u trendu vaše trgovine, tako da možete biti među prvima koji će se pozabaviti tim problemom. Upotrijebite je da iznesete svoje vlastite percepcije o razvoju tema prije nego što vaši rivali imaju priliku za retoriku.

Pružanje zamjena za 'tamne društvene'

Društveni mediji i njegov utjecaj razvili su se u bitan dio odnosa s javnošću, a pametni profesionalci koriste alate kao što su BuzzSumo i Hootsuite za korištenje na mrežnim platformama.

Izvan njih leže pristupi komunikaciji poput teksta, e-pošte i aplikacija za chat, koje je gotovo nemoguće pratiti.

Organizacije moraju proizvoditi, posjedovati i upravljati svojim digitalnim posjedima. Razvojem patentirane platforme možete oblikovati knjižnicu ekskluzivnog i cijenjenog sadržaja. To će pojačati angažman vašeg gledatelja, nastaviti im se vraćati za još i dati vidljive rezultate.

Kvantitativno i kvalitativno mjerenje

Pojedinci pronalaze sigurnost u uvidu u točne statističke podatke o prikazima stranica, "lajkovima" i cijenama za procjenu postizanja njihovog PR-a. Ali kako mjeriti napredak u povjerenju ili pažljivosti branda? Ovdje stručnjaci za odnose s javnošću moraju povući granicu između kvantitativnog i kvalitativnog mjerenja.

Kvantitativni pokazatelji mogu biti lakši, ali ne daju preciznu ili životnu sliku ROI-ja za odnose s javnošću.

Vidimo zamah prema kvalitativnom mjerenju. PR je značajno napredovao u mjerenju pomoću alata poput AirPR i TrendKite.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved