Kako pronaći dobrog poreznog računovođu

K

Porezni računovođa je obučen kao računovođa i može pregledati, pripremiti i voditi financijsku evidenciju za poslovanje ili pojedinca. Međutim, glavni porezni knjigovođe glavni je fokus na pripremi i održavanju poreznih podataka.

Porezni računovođe također savjetuju tvrtke o poreznim prednostima i nedostacima određenih poslovnih odluka. Računovođe moraju imati vještine matematike i korištenja računala, jer se računala često koriste za izradu grafikona, izvještaja i sažetaka. Gotovo sve tvrtke zahtijevaju da porezni računovođa ima barem stepen prvostupnika računovodstva, a mnoge čak zahtijevaju i stupanj magisterija.

Gotovo sve tvrtke i mnogi pojedinci imali bi uvelike koristi od redovitog poreznog računovođe. Pa kako odabrati pravog poreznog računovođu za vas ili vaše poslovanje? Evo nekoliko pitanja koja će vam pomoći u odluci:

· Je li važan kontakt jedan na jedan za mene ili moj posao? U ovom slučaju potražite manju firmu. Ili tim profesionalaca bolje odgovara mojim potrebama? Ako je to slučaj, potražite veću firmu.

· Trebat će mi savjet u mnogim područjima stručnosti? Ili će mi jednostavno trebati netko tko će me savjetovati u poreznim pitanjima? Ako će vam trebati pomoć u širokom rasponu područja, razmislite o timu računovođa ili provjerite je li tvrtka o kojoj razmišljate mrežna povezanost s drugim tvrtkama koje bi mogle podnijeti stvari koje ne mogu.

· Koliko su složene moje potrebe? Trebam li nekoga samo da obrađuje porezne prijave i financijske sažetke na kraju godine ili mi treba financijski plan, mirovinski plan, plan naknada za zaposlenike ili drugi planovi vezani uz porez? Raspravite o svojim potrebama s potencijalnim tvrtkama da istražite i otkrijete što su učinili za druga poduzeća.

· Ima li tvrtka ili pojedinac dobru reputaciju? Zatražite reference, razgovarajte s prijateljima i poslovnim suradnicima, porezi i financije glavni su aspekt vašeg poslovanja ili individualnih potreba i želite biti sigurni da ćete dobiti nekoga tko može srediti vašu situaciju.

· Je li pojedinac ili tvrtka kvalificirani? Provjerite imaju li osiguranje od odgovornosti i nadzorno tijelo na koje možete uložiti žalbe. Provjerite jesu li oni CPA ili ovlašteni javni računovođe, što znači da su se obavezali da će se pridržavati određenih standarda. Otkrijte jesu li oni članovi Američkog instituta ovlaštenih javnih računovođa ili New York State Society of CPA. Ako to jesu, znači da su imali kontinuirano obrazovanje na svom području i moraju proći stručne ocjene.

· Da li oni donose proaktivan pristup vašoj financijskoj situaciji? Shvaćaju li vaše ciljeve i pružaju li načine kako ih ostvariti?

· Što naplaćuju? Obavezno provjerite jesu li njihove naknade konkurentne. Ako je cijena mnogo viša ili znatno niža od ostalih firmi, to može ukazivati ​​na problem.

· Provjerite radi li tvrtka ili ured tijekom cijele godine i možete li dobiti pomoć kad god je potrebno. Postoje neke tvrtke koje se bave poreznim knjigovodstvom do kraja godine.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved