Računovođa Lingo

R

Budući da se računovođa bavi novcem, onim koji ulazi i koji izlazi, posuđenim, kreditiranim, dugovanim i plaćenim, nije puno poteza shvatiti da oni također bave bankrotom. Iako možda poznajemo ljude koji su sami proglasili bankrot ili su na tom položaju, neki još uvijek možda ne znaju točno o čemu se radi.

Stečaj je pravni postupak koji se uređuje saveznim zakonima i statutima, a bavi se dugovanjima insolventne kompanije ili osobe koja se likvidira nakon što se namiri imovinom dužnika, ako je preostalo. Jednom kada taj subjekt izađe iz bankrota, oni su spremni započeti ispočetka, iznova graditi kreditne sposobnosti i u osnovi počinjati ispočetka.

Donja linija. Ovo je izreka koju svakodnevno čujemo puno. Ali u računovodstvenom smislu, dno je zapravo posljednji redak financijskog izvještaja. To pokazuje neto prihod i gubitak za razdoblje koje se obuhvaća. Sad znamo.

Dobit i rashodi od kapitala također su u vijestima. Što su točno oni? Pa, kapitalni dobitak dio je ukupne dobiti koja je priznata prodajom imovine koja nije zaliha. Ovaj dio ukupnog dobitka ne oporezuje se kao redoviti dohodak, otuda i njegov naziv. Kapitalni izdatak tada je plaćanje novca za stjecanje ili poboljšanje kapitalne imovine. Fraza koja vam treba za zaradu dolazi na pamet kada govorimo o kapitalnim rashodima i dobicima.

Što je prenošenje? Prijenos je odredba poreznog zakona koja omogućava da se tekući gubici ili određeni porezni krediti koriste u poreznim prijavama budućih razdoblja. Odnosno, neke od tih gubitaka možete zadržati za drugu poreznu godinu, umjesto da ih sve stavite u godinu u kojoj su dobiveni.

Slično poput dna, završni unos je upravo onakav kako sugerira – to je posljednji unos u časopisu na kraju razdoblja računa. Završni unos je kraj i tada može započeti novo obračunsko razdoblje. Završni unos očistit će stanja na privremenim računima i sažeti stvari poput troškova i prihoda.

Računovođe se moraju baviti mnogo više od novca koji dolazi i dolazi od tvrtke. Oni su sastavni dio svake tvrtke i ljudi bez kojih jednostavno ne možete voditi posao. Od računa do poreza, oni to rade sve.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved