Iskorištavanje maksimuma za PR stažiranje

To je doba godine kada studenti bez obzira na ispit ili još u diplomskom studiju trče tu i tamo tražeći staž u najboljim PR tvrtkama. Ljudi im kažu da dobiju pripravnički staž za iskustvo, ali ono što ne kažu je kako pretvoriti te mogućnosti stažiranja kao priliku da se uhvate za dobro plaćeni posao u nekoj od najboljih PR tvrtki. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći u iskorištavanju najboljeg iz PR prakse:

1. Pokušajte biti dostupni koliko god možete

Stažisti s pravom entuzijazma i efikasnosti u svom stavu su oni koji će se smatrati prihvatljivijima od onih koji imaju samopouzdanja ili s nepovjerenim stavom. PR profesionalci rade u timu, a dok radite s vremena na vrijeme, trebate se volontirati i za druge zadatke uz osmijeh, jer sve ovo privući će vam pažnju starijih osoba što će s vremenom dovesti do toga da seniori delegiraju više zadataka koji vam pružaju priliku pokazati svoj kreativni potencijal. Izvršavanje zadataka u žurbi dovest će vas nigdje, ali uspješno ih ispunjavanje sigurno će jamčiti vašu prisutnost za sljedeći posao.

2. Upoznajte se s organizacijom i osobljem na odgovarajući način

Svi znaju koliko je teško ući u industriju, zato je bolje da ne budete pretjerani, već pokušajte razgovarati s ostalim zaposlenicima. Ali prije razgovora pobrinite se da poznajete radne i različite ličnosti s njihovom razinom poslova u tvrtki. Većina zaposlenika PR konzultanata cijeni povratne informacije i prijedloge, ali to bi učinili na prilično pristojan način. Različite ličnosti imaju različite pristupe, pa ako ih jednom odbijete, ne inzistirajte na vašem prijedlogu iznova i iznova, jer to može iritirati starije osobe. PR uključuje duge sate i visok radni pritisak, tako da je bolje upoznati se s timom čime rad postaje zabavniji.

3. Ne dopustite da vam fokus bude odvratan

Jedan od ključnih zahtjeva dobrog zaposlenika je da je fokusiran na njihov rad i da posao dovršava onako kako želi. Usmjerenost na posao ogleda se u pitanjima koja postavljate i prijedlozima koje dajete, pa vodite računa samo o relevantnim razgovorima. Ako vam je tim dodijelio prilično važan zadatak, to znači da ste zasigurno učinili nešto što vrijedi uvažiti. Stoga svakako nastavite s režimom postignuća, jer ovo je faza u kojoj se svaki korak presudno nadgleda.

4. Nosite uvijek pozitivan izgled

Ponekad postoje slučajevi tijekom vašeg pripravničkog staža kada možda ne obavljate najglamurozniji posao, a u početku bi moglo biti teško bez da nikoga poznajete na radnom mjestu. Ključno je ovdje ostati pozitivan i biti osoba koja cijelo vrijeme na svom licu ima osmijeh, a ne osmijeh. Imajte na umu da je vaš sretan i optimističan pristup ono što će stvoriti čuda kada dođe vrijeme za vaše seniore da procijene vašu prikladnost za dugoročno gledanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *