Što je upravljanje rizikom flote i treba li vam?

Š

Voditi posao nije ništa ako nije skupo. Od troškova povezanih s vašim opskrbnim lancem do malo ponavljajućih troškova poput opskrbe, grijanja i električne energije, čini se da veći dio vašeg rada održava knjige uravnoteženima.

Kao takvi, svi smo krivi za pronalaženje načina da smanjimo rashode kako bismo pomogli našem rastu prihoda, ali iako mnogi od tih smanjenja čvrsto padaju na stranu pametnih, je li dobra ideja smanjiti se za upravljanje rizikom flote ako upravljate voznim parkom?

Odgovor je ne, ali što je upravljanje rizikom flote i zašto vam je zapravo potrebno? Pročitajte da biste saznali.

Što je upravljanje rizikom flote?

Uključite u svoje najosnovnije upravljanje rizikom voznog parka proces je osigurati da radite što je više moguće kako biste bili sigurni da su svi koji imaju službeni automobil u vašem poslu osigurani, sigurni i svjesni svih opasnosti na putu.

Pomaže vozačima da budu sigurni dok su na cesti, smanjuje troškove voznog parka i osigurava usklađenost sa zakonom. Ali zašto je protiv zakona ne baviti se upravljanjem rizicima flote? To ima malo veze sa …

Vaša dužnost skrbi

Ako ste vlasnik tvrtke, vjerojatno ćete biti svjesni da imate obavezu brige prema svom osoblju kako biste osigurali da vaše radno mjesto bude sigurno. Pri tome morate raditi na sprečavanju nastanka zdravstvenih rizika i osposobiti osoblje za rješavanje opasnosti koje se mogu pojaviti.

Ono što možda ne znate je da se vaša dužnost brige ne završava na vašoj maturi za dobrodošlicu – ona se proteže na bilo koje mjesto na kojem će vaše osoblje raditi, a to uključuje bilo koja vozna vozila kojima upravljate. To u stvari znači da ste zakonski obvezni osigurati da je vaše osoblje pravilno obučeno i svjesno potencijalnih rizika. Ako to ne učinite, može doći do odgovornosti za nesreće koje se događaju – nešto što nitko ne želi.

Tri su glavna područja upravljanja rizikom kojima morate prisustvovati. Oni su:

Vozač

· Provjeravanje vozača i odabir

· Postupci indukcije

· Provjere licenci

· Postupci prijavljivanja nezgoda

Vozilo

· Prikladnost vozila

· Održavanje i pregledi vozila

· Sigurnost vozila

Putovanje

· Planiranje putovanja

· Upravljanje umorom vozača

· Upravljanje brzinom

· Vrsta putovanja

Uvijek se preporučuje da radite s tvrtkom za upravljanje rizikom izvan voznog parka jer ćete na taj način osigurati da 100% poštujete zakon i da će vaše osoblje dobiti potrebnu podršku kako bi učinkovito obavljali svoj posao.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved