Stvaranje interesantnih PR kampanja pomoću snage AI i analize ljudskog osjećaja

Umjetna inteligencija i strojno učenje mogu biti tehnologije koje stvaraju osjet u nekoliko industrija u današnjem svijetu, ali za komunikacijski sektor oni nisu sami. Podržava ih „obrada prirodnih jezika (NLP) koja je čak i njihova bit povezana sa svijetom odnosa s javnošću (PR) i komunikacija.

Jednostavno definirano, NLP se odnosi na sposobnost računalnog programa da razumije, analizira i vrati se ljudskom jeziku prema njihovim doslovnim pravilima. Trenutno postoji nekoliko inovacija poput Alexa, Siri i Google Play koja je omogućila naredbe poput "Alexa, dodaj mlijeko na moj popis za kupovinu" i "Siri, nazovi mama". Bilo je potrebno gotovo pola stoljeća i nekoliko tehnoloških inovacija da bi se strojno učenje dovelo do ove faze i nadamo se da će uskoro doći još mnogo toga.

Ali, sada se postavlja pitanje kako da iskoristimo moć NLP-a i AI-ja da bi što bolje služili u svijetu PR-a i komunikacije?

Obrada prirodnog jezika inače uključuje širok opseg sposobnosti za poboljšanje čovječanstva, ali njihova je moć prepoznavanja osjećaja publike koja su djelovala u korist komunikatora. To je osnažilo PR profesionalce za planiranje i izvršavanje dojmljivih zarađenih medijskih programa na način što do sada nije učinjeno.

Ranije za tehnologiju, komunikacija je uključivala samo jednostavne algoritme temeljene na logici koji su riječi označavali kao pozitivne ili negativne i mnoge pojmove ostavili kao nerazvrstane. Ali danas su se vrijeme i tehnologija potpuno transformirali; na taj način, opremanje automatiziranih sustava snagom da adekvatno protumače nijanse ljudske komunikacije i isporuče kontekst i atribute riječi istinite njihovom značenju.

Uz mnoštvo i buku previše ljudi u medijskom svijetu, ideja voditi se PR strategijama nije ograničena na brojnost praćenja, već je i identificiranje priča i vijesti koje će dobiti željeni učinak na ciljanu publiku. Sve je i to dugotrajan i mučan proces, ali s NLP motorom ugrađenim u automatizirane sustave, postaje brz posao za lako prepoznavanje osjećaja iz niza tekstova koji se unose putem bilo kojeg relevantnog kanala.

Kad je u pitanju izrada intrigantnih zarađenih medijskih kampanja, raspoloženje publike kako u pogledu branda, tako i oko njegovog izvještavanja od iznimne je važnosti. Ovaj će uvid pomoći PR stručnjacima da bolje dokažu klijentu utjecaj njihove razmjene poruka, bilo pozitivne, negativne ili neutralne na ciljanu publiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *