Kako PR može riješiti lažne vijesti

Lažne vijesti oduvijek su bile na slici, ali digitalno je doba sve više pojačalo svoj utjecaj. Sve od lažnih vijesti do nekvalificiranih izvora lažnih priča, sve takve prijevarne aktivnosti ozbiljna su prijetnja industriji za odnose s javnošću (PR).

Ako je od PR tvrtki od vitalnog značaja da etički uvjere ciljnu publiku prema svojim klijentima, tada će zaštita povjerenja javnosti i medija od erozije lažnih vijesti također postati dio njihove obveze obaveza. PR profesionalci trebaju shvatiti da će njihova profesija opstati tek kad napreduje dobro novinarstvo. Iz tog razloga, PR stručnjaci moraju biti kritičniji u vezi s tim pitanjem i smatrati ih odgovornijima za rješavanje problema lažnih vijesti s najvećom ozbiljnošću i predanošću kao nikad do sada.

Evo nekoliko načina na koje to možete učiniti:

Prenesite prave vijesti: PR profesionalci i stručnjaci trebali bi shvatiti da je mnogo više od osiguranja uspješnosti na blockbusteru. Prvi prioritet svake PR agencije mora biti isporučivanje stvarnih vijesti koje zauzvrat pružaju stvarnu vrijednost i novinarima i čitateljima. Profesionalci koji rade u PR firmama trebaju preuzeti mnogo veću odgovornost za glasnogovornike i priče za koje se bave. Što je priča vjerodostojnija, to su veće šanse za osiguravanje pokrivanja, a odnosi u medijskoj industriji postaju mnogo zdraviji i sigurniji.

Koristite prave i autentične izvore: Istina je da će spomenuti hit priču dobiti veliku izloženost branda, ali korištenje alata za prikazivanje vijesti kao izgovor za pružanje nekvalificiranih glasnogovornika nije etična stvar. Jasno vam zapamtite da bi duboka stručnost i znanje iz određene industrije moglo proširiti opseg javnog znanja. To je jedini način da se najbolje iskoriste medijske mogućnosti i stvori situacija „win-win“ i za PR i za novinarstvo.

Upotrijebite kontakte samo za dobro: Svatko tko radi u PR industriji upoznat je s činjenicom da lažne vijesti imaju više snage za lakše širenje. Oni se lako šire, ali kada se lažiranje otkrije, to ometa ugled i imidž cijele industrije. Dakle, budući PR profesionalci koji predano rade u industriji, postaje potreba da ga se što prije rastavi. PR profesionalci ne bi trebali čekati da drugi umjesto toga dovedu promjenu, oni sami trebaju obeshrabriti lažne vijesti među svojim medijskim kontaktima i pomoći u osiguravanju novinarstva bez nepotrebne nereda i smeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *