Prednost međunarodnih mreža za odnose s javnošću u odnosu na pojedinačne lokalne agencije za odnose s javnošću

P

Dobitak globalne ekonomije je da tvrtke imaju slobodu voditi svoje poslovanje i poslovanje preko nacionalnih granica. Međutim, sloboda poslovanja u različitim zemljama i kulturama niti postavlja vaše poslovanje niti stvara imidž vašeg branda ako ne donesete neke pametne poslovne odluke. Postavljanje učinkovite PR kampanje jedan je od koraka koji uspješno usmjeravaju vaše poslovanje na stranim obalama.

Za širenje poslovanja ili stvaranje imidža svog branda, možete odabrati međunarodnu mrežu za odnose s javnošću ili lokalnu PR agenciju. Kada je riječ o odabiru tvrtke za odnose s javnošću, međunarodna tvrtka za odnose s javnošću predstavlja mnoge prednosti u odnosu na lokalnu PR agenciju.

Najveći nedostatak lokalne PR agencije u smislu međunarodnih odnosa s javnošću je taj što ona teško pokazuje ikakvu koordinaciju između različitih zemalja, a čini se da svaka lokalna tvrtka vodi svoju kampanju. Iako, njihov rad i dalje ostaje osjećaj autonomije u radu lokalne PR agencije, bez organizirane koordinacije lokalna PR agencija ima velike troškove i uspjeha PR kampanje.

Jedan od nedostataka lokalne PR agencije je nedosljednost u prenošenju poruka na različitim teritorijima, a može dovesti i do razrjeđivanja temeljnih vrijednosti i pozicioniranja. Osim razrjeđivanja temeljnih vrijednosti, također može loše utjecati na postojeću klijentelu i može upropastiti sve velike investicije u Međunarodne odnose s javnošću. Štoviše, nedosljednost, čak i slanje poruka, može preći granice preko međunarodnih medija koji narušavaju imidž vašeg branda. Suprotno nedosljednosti u lokalnoj tvrtki, međunarodna mreža za odnose s javnošću kontrolira cjelokupno poslovanje od centraliziranog tijela sa sjedištem tvrtke, no oni partnerima kanala pružaju određenu razinu neovisnosti.

Drugi veliki nedostatak lokalnih tvrtki je umnožavanje sadržaja što također rezultira rasipanjem PR resursa. Kako se operacija vodi nad brojnim zemljama, tako se opći i administrativni troškovi međunarodnih odnosa s javnošću nastavljaju duplirati u svakoj zemlji, dok se, u slučaju umreženih operacija, dupliciranje troškova i sadržaja kontrolira iz centraliziranog nadzora.

Postoje mnoge druge prednosti s međunarodnom mrežom za odnose s javnošću koja nije moguća kod lokalne tvrtke. Lako može promovirati i brendirati proizvode i usluge koji su korisni multikulturalnoj publici i projicirati višenacionalni i multikulturni imidž tvrtke. Može napraviti multikulturalno istraživanje i analizu za tvrtku na taj način sugerirajući proizvode i usluge u potražnji. Međunarodna mreža za odnose s javnošću može dati povoljne prijedloge nakon istraživanja multikulturalne publike, a također može pružiti usmene preporuke za promociju poslovanja.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved