Kreativnost u PR-u zauzima središnju pozornicu

K

Iako trajna prekomjerna upotreba i prazna aplikacija zavjeruju da će joj oduzeti svako značenje, transformativni utjecaj istinske poslovne kreativnosti nikada nije bio važniji. Razlika je između vrhunskih kampanja i šaljivog marketinga, između istinske inovacije i mediokriteta copycat. Ukratko, to je ne baš tajni sastojak koji stoji iza svake velike odnose s javnošću i marketinške inicijative.

Prije tri godine, 'Holmesovo izvješće' i 'Sada idi kreiraj', trebali su istražiti je li industrija odnosa s javnošću doista dovoljno kreativna da udovolji zahtjevima 21. stoljeća. Naši nalazi pokazali su značajan jaz između retorike i stvarnosti, između industrije koja često govori o kreativnosti, ali je bilo teško osigurati da pojmu plaća više od usana.

Ohrabrujuće, studija „Kreativnost u PR-u“ provedena 2015. godine sugerira kako se stvari brzo mijenjaju. Otkrića pokazuju da se kreativnost sve više promatra kao središnji element u organizacijskoj kulturi, a ne da se promatra samo kao kreativni rezultat. Više kreativnosti posvećuje se kreativnosti. Kreativno samopouzdanje je veliko.

A klijenti imaju veću vjerojatnost da će se ikada više obratiti PR agencijama za velike ideje o izgradnji marke. Ovi su zahtjevi jasni, bez obzira na broj anketiranih, potrošački brendovi obično stavljaju najveći prioritet kreativnosti.

Što pokreće sjajno djelo?

Postoje sjajne studije slučaja koje potvrđuju da su kreativne ideje učinkovitije; Kampanja Volvo Trucks 'Epic Split' osvojila je Grand Prix za učinkovitost na Cannes Lions ili Uvijek #LikeAGirl – najnagrađivaniji PR kampanja godine – pokretajući mjerljive prodajne rezultate za P&G.

A kad je riječ o onome što pokreće sjajan posao, sadržaj i integrirane ideje nastaju kao dva ključna područja u kojima PR industrija mora pojačati svoju igru. Iako postoji znatan tok kada je riječ o potražnji klijenta za kreativnošću, neke su teme jasne – posebno potražnja za boljom kreativnošću kao što se odnosi na sadržaj (19%), integrirane ideje (17%), uvid / planiranje (16%) i pripovijedanje (15%).

Priča o pričanju (83,5%) i dalje se smatra najvećim utjecajem na kreativni PR-posao, ali postoje značajni dobici postignuti transparentnošću marke (53%) i vizualnom komunikacijom (52%) u odnosu na prošlu godinu. Socijalno dobro (49%) također se pojavljuje kao glavni utjecaj, čak i kada se trendovi na digitalno gorivo kao što je nošenje tehnologije, očito smanjuju na važnosti.

Storytelling (71%) također zadržava svoju vodeću poziciju kao pokretač velikog PR-posla, ispred uvida / planiranja (57%), emocionalne rezonance (47%) i stvaranja sadržaja (38%). Primjetna su povećanja namjene (21%) i rezultata (14%).

Zabrinutosti za ulaganja i izazovi za talente, ali sve nije ružičasto u vrtu PR kreativnosti. Zabrinutost još traje. Tehnike generiranja i vrednovanja kreativnih ideja i dalje su u tijeku i, što je najvažnije, izazov za kreativne talente i dalje se svrstava u najgori od svih.

Ispitanici su također zamoljeni da usporede kvalitetu kreativnosti u PR industriji s drugim disciplinama. Zanimljivo je da klijenti izgledaju bikovito – više od 30% misli da je kreativnost PR industrije bolja od reklamnih agencija, a sa sličnim pozitivnim rezultatima zabilježeni su i digitalni, medijski, iskustveni i sadržajne agencije.

Budžet ostaje najveća prepreka kreativnosti u PR-u, ispred povratnih informacija klijenata ili odbojnosti prema riziku. U međuvremenu, na pitanje o tri stvari koje će im pomoći da postanu kreativniji, ispitanici su opet ukazali na 'poboljšanu uporabu uvida' koja se ove godine povećava sa 33% na 40%. Gotovo jednako važna je i „sposobnost preuzimanja više rizika“ (38%). „Više proračuna“ i „educirajte klijente“ zauzimaju jednako treće mjesto, a jasnije su upute za klijente također važne.

Znati više: http://www.prhub.com

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved