Zašto je PR medijska strategija važna za uspjeh masovnog financiranja

Z

Crowdfunding PR i zašto je to važno za kampanje.

Kampne fondove na Kickstarteru i Indiegogou zajedno su prikupili više od milijardu dolara za proizvođače projekata. Svake godine stotine tisuća projekata crowdfunding kampanje kreću uživo. Pa što to znači za osnivače? Pojačana konkurencija za pažnju i više buke nego ikad za pokušaj i proboj.

Osnivači, umjetnici i poduzetnici sve više koriste crowdfunding kao način za prikupljanje kapitala, a očekuje se da će industrija u većoj budućnosti nadmašiti tradicionalne anđeoske i VC modele prikupljanja novca za početnike i tvrtke.

Svakog dana nekoliko stotina novih proizvoda, filma, odjevnih linija ili dizajnerskog projekta s omogućenom tehnologijom kreće uživo. Prošle ste godine ili duže radili na svom projektu, prototipirali svoju ideju i oživljavali svoj proizvod. Došao je trenutak lansiranja, kako se probiti?

"Odvažni poduzetnik / pokretač stvara potpuno novi proizvod, bez ikakvih poteškoća s inovativnom tehnologijom koja će se zauzeti za svijet …"

Vjerojatno je vaša priča slična i vrijedno je ispričati. Važno je otkriti istinitu priču o tome šta prodajete, što ste stvorili i zašto je to važno i treba da postoji u svijetu. Razmislite o svojim omiljenim robnim markama i tvrtkama u svijetu, u svakom od njih postoji nešto posebno što stvara lojalnost prema marki i odvaja ih od njihovih konkurenata.

Postoji pet istinskih i dokazanih načina za promicanje crowdfunding projekta, pridobijanje i stvaranje uspješne priče:

  • Prijatelji / Obitelj / Osobni kontakti

  • Izrada popisa za slanje prije pokretanja

  • Oglašavanje na društvenim medijima

  • Odnosi s javnošću / PR kampanje

  • Organski promet s platforme za gužve

Prve tri trebaju biti strategije koje se obično rade prije kampanje. Jednom kada se kampanja pokrene, možete se nadati da ćete postati trendovski projekt na Kickstarteru ili Indiegogu kako biste se viši rangirali na njihovoj stranici i na taj način postigli organski promet.

Novac možete i napuniti na Facebook oglašavanje i nadati se da ćete tako upravljati prometom. Međutim, oglašavanje na Facebooku nije uvijek najisplativiji način plasiranja na tržište. Jedan trošak po kliku (CPC) često može biti skuplji i puno puta čujemo kampanje koje ne vide solidan povrat ulaganja u oglašavanje na društvenim mrežama.

To ostavlja PR kampanju za mnoštvo građana kao najveću šansu da izvučete riječ iz vašeg projekta.

Svaka uspješna crowdfunding kampanja ima nekoliko zajedničkih stvari. Ali najvažnija značajka koja je sve ovo ima medijska izloženost. Dobivanje medija i blogova prava je tajna uspjeha na platformama poput Kickstarter i Indiegogo. Glavne medijske kuće uvijek žele dijeliti najnovije projekte, a vani su posvećene zajednice koje umiru da čuju o vašem projektu bilo da se radi o 3D pisaču, dronu ili proizvodu EDC (Everyday Carry).

Izvrsna stvar u korištenju PR-a za crowdfunding (uključujući Kickstarter PR i Indiegogo PR) je ta što je ovo najisplativiji način širenja riječi i objavljivanja velike mreže o vašem projektu. Jedna značajka na glavnom prodajnom mjestu može dovesti do ozbiljnog prometa i obećanja na vašoj stranici kampanje. S promotivnog stajališta, nigdje nećete dobiti bolju vrijednost.

Primijetite velike kampanje sa svim glavnim medijskim logotipima objavljenim na stranici njihove kampanje? Medijska strategija crowdfundinga može pružiti ozbiljan legitimitet vašem projektu i pokazati ostatku svijeta da je ovo jedan projekt koji ne žele propustiti.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved