6 načina da učinite vaše internet odnose s javnošću Potaknite SEO

6

Ako mislite da je PR mrtav, tada vam nedostaju velike mogućnosti za vidljivost marke s kojom dolazi i PR u ovom digitalnom dobu. Naravno, vremena su se promijenila. Stare taktike tradicionalnih odnosa s javnošću koje pronalaze svoj izraz u strateškoj koordinaciji događaja, kriznoj komunikaciji, upravljanju ugledom, sajmovima, mogućnostima sponzorstva, dopiranju, distribuciji priopćenja za javnost i utjecaju na tradicionalne medije (radio, TV, novine) – sada su dati put do više digitalnih pristupa.

Strategije primjenjive i na starom i na digitalnom PR-u konvergiraju se na mjestu gdje se grade i upravljaju vezama. Međutim, digitalni PR nudi dodatne prednosti optimizacije za tražilice i izgradnju veza putem interneta, a istovremeno nudi mjerljive i opipljive rezultate i uvide te stvara lako dijeljiv sadržaj.

Zašto Online PR treba integrirati sa SEO?

SEO i PR djeluju zajedno na više načina. Prvo, stvaranje premium kvalitete sadržaja može vam donijeti povratne veze na web mjesto. Onda što više marke bude pokriveno od vaše marke, to ćete dobiti više poveznica na vaše web mjesto. Konačno, s izvrsnim PR postupkom, možete izgraditi veće veze s utjecajima u vašoj industriji čime dobivate više veza s blogova i postova na društvenim mrežama, što dovodi do povećanja SEO.

Budući da je područje internetskog PR-a više određeno od tradicionalnog, to će vam pomoći da povećate svoju vidljivost i zaštitništvo na mreži. Međutim, integracija između SEO i PR-a postaje mnogo jača kada se izvede strateški.

Evo 6 najboljih načina za optimizaciju tražilice s mrežnim PR-om.

1. Ujedinite svoje ciljeve u SEO, PR i ostalim marketinškim naporima

Svaki od ovih marketinških koncepata ima svoje jedinstvene stilove obradivosti, no cilj im je isti. Iako se SEO oslanja na digitalne kanale kako bi se povezao s kupcima i stvorio više potencijalnih potencijalnih klijenata, PR se uvelike oslanja na odnose s medijima kako bi stvorio više medijske pokrivenosti branda. Na kraju, njihov je cilj dosezanje kupaca – i to je dio na koji biste se trebali najviše usredotočiti. Tek tada možete iskoristiti mogućnosti različitih kanala.

2. Da biste stvorili cjelokupnu personalu, koristite podatke dobivene istraživanjem SEO i PR-a.

Dok se SEO oslanja na istraživanje publike radi stvaranja osobnosti branda, PR se fokusira na Istraživanje medija kako bi otkrio vrste publikacija koje privlače ciljnu publiku marki i traži novinare koji pokrivaju teme relevantne za brend. Kombinacijom oba rezultata stvorit će se snažna, objedinjena persona.

3. Koordinirajte sadržaj i ključne riječi na svim digitalnim kanalima kako biste projicirali jedinstveni identitet robne marke.

Svi vaši društveni mediji i blogovi, e-knjige, bilteni, odredišne ​​stranice, video oglasi, medijske poruke i priopćenja za medije trebali bi projicirati sliku koju vaš brand pokušava komunicirati.

4. Koristite svoje PR stručno znanje kao vodič u izradi sadržaja.

Pravilnim istraživanjem, PR stručnjaci dobivaju podatke o vrsti sadržaja za koji će njihova publika biti potrošna, vrijedna i zajednička. Dopustite da vas ova stručnost vodi u stvaranju kvalitetnih, SEO sadržaja. Dok SEO profesionalci stvaraju visoko rangirani sadržaj, uključuju najprikladnije ključne riječi i dijele ih preko kanala na društvenim mrežama, PR stručnjaci na ruku trebaju biti zaokupljeni pitanjem ovog sadržaja i privlačenjem što više pozornosti na njega s visokokvalitetnih veza.

5. PR može utjecati na SEO strategiju ključnih riječi

Ključne riječi korištene u priopćenjima za tisak mogu potaknuti novinare da koriste te ciljane ključne riječi pri opisu branda, čime povećava vjerojatnost da se tvrtka pojavi u potrazi za navedenim izrazima.

PR treba iskoristiti i proširiti strategiju ključnih riječi za SEO – na primjer, ključne riječi i fraze ključne riječi trebaju se pojaviti u kritičnim izjavama, priopćenjima za javnost, intervjuima za medije, dokumentima s pitanjima FAQ, biološkim društvenim medijima, meta naslovima i opisima web stranica i kopijom web stranice.

6. Povežite se s high-end utjecajima u vašoj industriji

Influencer marketing ne može se pregovarati u integriranju SEO i PR napora za vaše web mjesto. Povezivanje s influencerima može vam donijeti visoku kvalitetu povratnih veza s medija, drugih tvrtki i stranica s velikim prometom. Uspostavljanjem veza s tim utjecajima povećava se šansa da će oni podijeliti vaš sadržaj sa svojom publikom, pa čak i povezati se na vašu web stranicu, čineći takav sadržaj vidljivijim, povezanim s njim i naravno dijeljenjem.

SEO je presudan aspekt izgradnje održive online prisutnosti, ali bolje djeluje kada udruži snage s PR-om kako bi stvorio snažne rezultate, primjerice, veza s Forbesa, čak i ako tekstualna veza ima veću težinu od pukih komentara na blogu. Dakle, trebali biste se usredotočiti na stvaranje visokokvalitetnog, dijelivog sadržaja. Također želite da vaš sadržaj bude adekvatno i proporcionalno prepun ključnih riječi dodanih činjenici da moraju biti relevantne ciljnoj publici.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved