Indie Film PR – Kako doći do medijske izloženosti za pokretanje filma

I

Mnogi indie filmovi koje je naš tim uspješno predstavljao često su imali ograničen proračun. Pa kako možete natjerati medije da vas primijete bez trošenja tisuća svakog mjeseca na PR?

Brzi koraci

Ispričaj svoju priču. Bez obzira na to je li vaš film dokumentarni, znanstveni-fantastični, romantični, triler ili akcijski film, vaš filmski sinopsis mora upasti u oči i uši medija.

Pronađite svoju kuku! Kuka može biti razlog zašto ste snimili film, bilo kakve izazove koje ste doživjeli ili možda glavni lik ili producenti imaju sjajnu prošlost. Ako je dokumentarni film, zašto će ovaj film promijeniti mišljenje ili prosvijetliti publiku. Ako je fikcija, tko je nadahnuo ili ako se temelji na stvarnom 'događaju'. Okretanje je priča koja stoji iza vašeg filma.

Svaka osoba koja je sudjelovala u stvaranju vašeg filma ima priču i svoj kut koji možete slijediti u medijima.

Mora da je

Izradite elektronički komplet za tisak

(EPK) Vaš elektronički komplet za tisak uključuje fotografije i video zapise, kao i kratke intervjue s kojima ste glavni glumac i ekipa.

Za vrijeme snimanja filma poželite snimiti intervjue s glumcem, redateljem i producentima koji se mogu urediti za EPK.

Neka odgovore na gornja pitanja koja bi mediji mogli postaviti o filmu.

Ako vaš film uključuje specijalne efekte, intervjuite umjetnike ili ako snimaju na jedinstvenom mjestu istaknite to u snimci. Ovo su buduće „prodajne“ točke za prijave za medije i filmske festivale. U EPK možete uključiti i kratku prikolicu.

Važno: Provjerite je li glazba koja se koristi u EPK-u očišćena za emitiranje. Ne želite ponovno pratiti i tražiti medije da ne upotrebljavaju zvučni zapis.

Vaš film sinopsis – možete odabrati duljinu

Dugi sinopsis

Ovo će uključivati ​​jednu jedinu stranicu koju trebate napraviti dvostruko raspoređenom. Možete ispričati priču na otprilike ¾ stranice. Potonji može uključivati ​​sve anegdote o nastanku ako je vaš film i zašto će se isticati od ostalih filmova.

Sadržaj sinopsisa

Još jednom, to bi trebala biti dugačka ¾ stranica na kojoj sažimate film, ali je sažet i precizan. Posljednjih nekoliko redaka može se govoriti o nastanku filma i zašto je vaš film jedinstven.

kratki sinopsis

Kratki format sinopsisa ne smije biti duži od pola stranice. Još jednom, ¾ je vaša sažeta priča o filmu, istaknite bodove koji će pobuditi zanimanje, s posljednjih nekoliko redaka o produkciji i zašto će se film isticati.

Bios Cast and Crew

Vaš EPK sadrži životopis svih ključnih igrača koji su uključeni u film, od producenta, pisaca, skladatelja, režisera, direktora fotografije, glumaca i dizajnera produkcije. Uključite, primjerice, prijašnje radno iskustvo, na primjer, sve poznate filmove kojima je ekipa bila dio prošlosti. Dragocjeno je sve što je jedinstveno što bi plijenilo oko medija.

Publicity Stills

Vaš EPK treba sjajne fotografije, uključuju sljedeće:

Producent na setu

Redatelj s glumom

Sjajne fotografije filmskih scena (fotograf neka bude postavljen u dane važnih scena)

Označite opremu koja se koristi za izradu filma

Svi ključni igrači trebaju biti uključeni

Imajte na umu da se savršena slika može koristiti na majicama, kapama, plakatima i drugim promotivnim materijalima

Odjeljak FAQ

Za vašu promociju bitno je da dostavite prijave, novinare i studije o filmskom festivalu koji možda razmišljaju o distribuciji vašeg filma da u EPK-u razvijete najčešće postavljano područje pitanja i odgovora. Uključite sve što objašnjava film, vašu misiju, vašu publiku i konačni uspjeh filma.

Obično se radi o 10 pitanja. Često će mediji koji vas intervjuiraju pratiti ovu poruku, tako da će biti pripremljene sve strane s kojima razgovarate.

________________________________________

Brzi savjeti

Ciljevi medija

Svaki filmski producent želi nacionalnu pozornost na svom filmu, ali možda ćete morati graditi korak po korak. Započnite s lokalnom tiskom, filmskim blogovima, YouTube videozapisima i društvenim medijima. Napravite vlastiti zujanje, mediji će vas zvati!

Filmski festivali

Ako predate svoj film i budete prihvaćeni, pokušajte pribaviti popis za tisak tko će prisustvovati. Počnite pratiti ključne novinare na društvenim medijima, a zatim pošaljite e-poštom svoj EPK i ponudite intervju sa svojim ključnim glumcima, redateljima, producentima na festivalu. Ponudite im jedinstven spin koji će privući njihovu pažnju. Uvijek budite pristojni, čak i ako novinar odustane od početnog intervjua s vama. Ako film na festivalu postane gnjavaža, pa se ponovno obratite novinaru, možda ćete dobiti intervju.

Komercijalna rasprodaja

Ako vaš film donosi komercijalnu prodaju, prodaju Netflixa, HBO-a, DVD-a, tada želite posegnuti za recenzentima / piscima zabavnih filmova. Pošaljite e-poštu ili pošaljite filmskom prikazivaču i slijedite dodatne upute. Skupite što više prijatelja za pregled filma i objavu mrežnih recenzija. Obratite se domaćim i domaćim novinarima, kao i blogerima, i velikim i malim blogovima, sve dok publika bude u vašoj niši.

Pronađite film u filmu koji će privući pažnju. Indie filmovi koje je naša agencija predstavljala imali smo uspjeha sa spinovima koji su iskrcali filmaše na nacionalnim emisijama za razgovore i zabavu, kao i na nacionalnoj razini. Dakle, moguće je da manji indie film dobije nacionalni tisak!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved