Google – PR i povratne veze

G

Evo nekoliko zapažanja koja sam nedavno dao:

1. Na nekoliko vlastitih web-mjesta imam neke stranice s nultu stranicu, iako na istoj web-lokaciji postoje veze koje upućuju na njih. Ove su stranice stare 2-3 mjeseca. Zar ne bi trebali imati PR do sad?

2. Većina ovih stranica dobro rangira unatoč očiglednom PR 0.

3. Pretrage na Googleu pokazuju puno anomalija. Mnoge stranice najvišeg ranga imaju PR 0.

Na primjer, idite na http://www.prsearch.net/

Ovo je sjajni alat za pretraživanje koji sam spomenula prošlog tjedna, a koji vam daje PR i povratne veze rezultata pretraživanja. Pretražite lutke Bratz ..

Evo prvih 10 web lokacija kada pretražujem:

# 1 PR 6 povratne veze – 151

# 2 PR 7 povratne veze – 5

# 3 PR 0 povratne veze – 18

# 4 PR 4 povratne veze – 2

# 5 PR 0 Povratne veze – 0

# 6 PR 0 povratne veze – 0

# 7 PR 0 povratne veze – 0

# 8 PR 0 povratne veze – 0

# 9 PR 6 povratne veze – 46

# 10 PR 0 povratne veze – 11

4. Povratne veze na Googleu ne podudaraju se s poznatim povratnim vezama. O tome se u posljednje vrijeme dosta izvješćuje u raznim publikacijama. Google koristi samo za prikazivanje povratnih veza s web stranica PR 4 ili više, ali objavljeno je da se povratne veze s nižih PR mjesta prikazuju, a povratne veze s nekih viših PR mjesta izgleda da nedostaju.

Čitajući ova zapažanja, jasno je da se nešto događa.

Može izgledati na prvi pogled da se PR ne ažurira jer mnoštvo stranica na kojima bi trebao biti PR nema. Mislim da to nije slučaj i objasnit ću vam u trenutku što vjerujem da se događa. No, prije nego što to učinimo, razmotrimo neke od gore navedenih stvari.

Ponovno pogledajte one 10 najboljih rezultata.

Kako je moguće da se 6 stranica s PR 0 uvrsti u top 10 po konkurentnom terminu?

Također, kako može biti da neke od tih stranica PR 0 nemaju PR, a opet imaju povratne veze? Pogledajte položaj 10. PR 0 još 11 povratnih veza koje je izvijestio Google. Pogledajte te povratne veze i svi imaju PR 0. Dakle, Google sada prijavljuje povratne veze sa stranica na kojima je PR 0?

Sve se čini vrlo čudnim, ali vjerujem da je odgovor na to vrlo jednostavan. Google već neko vrijeme ne ažurira Google Toolbar, ali u svojoj je bazi podataka PR uglavnom uvelike ažuriran. To znači da stranice za koje se čini da imaju PR 0 mogu u stvari imati mnogo veći PR.

S gledišta webmastera, ovo je prava bol. Zamislite da postavite web mjesto, dodate stranicu da biste dobili neke partnere za veze, ali da ne biste dobili PR na stranici s vezama nekoliko mjeseci. Kontaktirate druge webmastere radi razmjene veza, ali ostali webmasteri zanemaruju vaš zahtjev jer ste PR 0!

Je li moguće da je Google odlučio ažurirati Google alatnu traku daleko rjeđe ili uopće ne, tako da webmasteri ne mogu saznati istinski PR stranica u indeksu?

Ako je tako, zašto bi to radili?

Google koristi za prikazivanje samo povratnih veza sa stranica s PR 4 ili više, no čini se da sada prikazuju povratne veze sa stranica s puno manje PR-a, čak i PR 0. Znači li to da je Google promijenio svoja pravila na stranicama koje se prikazuju kao povratne veze?

Možda, iako nema više smisla da Google i dalje prikazuje PR-stranice samo kao povratne veze, ali budući da PR na alatnoj traci nije ažuriran, vidimo li te povratne veze znatno manje PR-a nego što zapravo jesu?

Kako bi bilo koja tražilica vratila najprimjerenije moguće rezultate, ti motori moraju pokušati zaustaviti webmastere koristeći tehnike kojima njihove web stranice dobivaju bolju ocjenu. Za Google to uključuje manipuliranje PR-om.

Google to jasno navodi u svojim Programskim pravilima za upotrebu u AdSense oglašavanju.

Pročitajte odjeljak "Sadržaj web mjesta" i potražite posljednju točku na popisu listića. Google posebno spominje PR manipulaciju. Ako Google primjenjuje ova pravila na AdSense oglašavanje, nema li smisla da i ona primjenjuju u svojim algoritmima?

Ako Google pokušava:

a) spriječiti obrnuti inženjering njegovog algoritma i

b) spriječiti webmastere da koriste tehnike kojima se web stranica može rangirati više nego što zaslužuje na temelju svog sadržaja,

Onda sigurno, Google nije ažuriranje PR-a na alatnoj traci dobra stvar.

Pritom, to otežava:

a) da webmasteri otkriju zašto se stranice najviše rangiraju tako dobro, i

b) za webmastere da dobiju poveznice od drugih webmastera (što je način manipulacije PR-om i povećanje ljestvice).

Znam da Google želi svoj motor učiniti najboljim što može biti, i za to im treba aplaudirati. To pretraživačima olakšava pronalaženje relevantnih stvari. Vjerujem da se cijela ideja Pageranka temeljila na pretpostavci da će kvalitetne stranice dobiti veze s drugih stranica zbog svoje kvalitete, a ne zbog umjetnog povezivanja poput razmjene linkova. Razmjene linkova tek su im izmakle i rugali su se ideji Pagerank.

Pa što možeš učiniti u vezi s tim? Pa, moj je prijedlog isti kao i uvijek. Dodajte kvalitetan sadržaj na svoje web lokacije. Ostale web stranice prirodno će se povezati s vašim jer vaša web lokacija nudi vrijednost njihovim posjetiteljima. Pored toga, napišite neke kvalitetne članke i pošaljite ih s vlastitim okvirom za resurse koji povezuje natrag na vašu web lokaciju. Pošaljite ih na web mjesta koja ponovno tiskaju članke i prirodno ćete uzgajati vlastite povratne veze i PR kroz kvalitetan sadržaj. Vaša će se ljestvica poboljšati i Google bi trebao voljeti vašu web lokaciju zbog vrijednosti koju dodaje na internetu.

Za detalje o tome kako koristiti članke za bolje rangiranje, zašto ne ponovo pročitati fr.ee izvješće dostupno mojim pretplatnicima na bilten.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved