Važnost video marketing strategije u digitalnom PR svijetu

V

Video marketing je značajno opredjeljenje koje uključuje funkcije kreiranja, uređivanja i objavljivanja videozapisa što izvlači znatno više resursa i vremena u usporedbi s onim koji se koristi u pisanju sadržaja. Ako se gleda obrnuto, tada je i video sadržaj mnogo učinkovitiji od svog teksta koji se temelji na tekstu. Evo nekoliko osnovnih principa video marketinga koji će pomoći PR agencijama da uspostave robnu marku svog klijenta na mreži.

Budite precizni s ciljevima

Kao što smo ranije raspravljali, video marketing je značajan pothvat koji uključuje ogromne troškove za iskorištavanje različitih resursa. Slijedom toga, marketinški je tim prepušten zadatku da osigura da se video marketing vrši s određenom svrhom i da u njega nisu uloženi napori.

Popis konkretnih ciljeva koje klijent želi postići putem video zapisa pomaže PR stručnjacima da steknu bolju viziju onoga što treba razviti i ostvariti kako bi se osigurao uspjeh cjelokupne PR kampanje. Ciljevi mogu biti učinkoviti samo ako imaju sjajan spoj tri zlatna pravila, a to su: vremenski ograničen, mjerljiv i dostižan.

Razmotrite razne video formate i vrste

Video marketing široki je pojam koji uključuje mnogo različitih formata, stilova i struktura. Prilikom razvijanja strategije video marketinga morate uzeti u obzir formate s kojima želite raditi kako biste ostvarili svoje digitalne PR ciljeve. Nadalje, neki od najčešćih formata videa korisnih PR agencijama pri uspostavljanju njihovih klijenata putem interneta su udžbenici, priče i reklame.

Mudro birajte kanale distribucije

Druga važna stvar za mudar izbor je u kanalu distribucije odabrati marku klijenta kako bi se objavili vizualni sadržaji i privukli gledatelji. YouTube je jedan od najistaknutijih i najpoznatijih izbora za video hosting, ali za traženje snižene cijene postoje i web mjesta za video dijeljenje poput Vimeo, Dailymotion i Twitch. Druga velika mogućnost za PR tvrtke je objavljivanje vizualnog sadržaja koji promovira robnu marku putem društvenih medija. Facebook, Instagram i Snapchat odlični su mediji za dijeljenje video sadržaja, a šanse za postizanje glavnih hitova na videu povećavaju se kada ga podrže stranice i ljudi s velikim obožavateljem koji prate na kanalima društvenih medija. Posljednja, ali ne najmanje bitna opcija je ugostiti videozapise na samoj web lokaciji klijenta. Kad se odlučite za video format, svakako isprobajte nekoliko različitih kanala prije nego što se posložite na jednom, ovo pruža vremenu PR kompaniji da shvati koji izdavački mediji stvaraju najbolje rezultate za svog klijenta.

Vrijednost sadržaja koji stvara korisnik

Jedna od novih faza koja se razvija i transformira svijet mrežnog marketinga je sadržaj koji generiraju potrošači (CGC). U CGC-u, brendovi dobijaju mogućnost dodirivanja sadržaja stvorenog od strane potrošača u određenoj industriji s kojom se bavi. Ovo je sjajan način da se upoznate s potrebama kupca, a zatim da ih u skladu s njima opslužite. Kad se kupci uključe u stvaranje sadržaja – jedna od glavnih promotivnih aktivnosti, osjećat će osjećaj povezanosti i na taj će način sami promovirati video sadržaj putem svojih profila na društvenim mrežama ili na drugim mrežnim kanalima.

Ne zaboravite uključiti poziv na akciju

Najgore je kod video sadržaja kada se sadržaj zaključi bez da gledateljima pruži upute o tome kako nastaviti ili što dalje. To će jednostavno završiti gledateljima koji napuštaju karticu, a da pritom ne poduzimaju akciju u korist marke, trošeći sve uložene resurse. PR agencije mogu spriječiti ovaj gubitak publike osiguravajući da vizualni sadržaj marke uvijek sadrži jasan i izravan poziv na rad gledatelja, jer se u posljednje vrijeme video stvara i dijeli kako bi se kontinuirano proširio doseg.

Praćenje je također potrebno

Video marketing je velika obveza, a posljednji korak u ovom velikom poslu odnosi se na obraćanje pažnje na analitiku i osiguravanje da video bude točno u pravcu postizanja ciljeva odlučenih u ranijim fazama. Gledateljstvo, udjeli na društvenim mrežama, spominjanja utjecaja, klikovi, stope konverzije neke su od važnih mjernih podataka pomoću kojih će PR stručnjaci analizirati i procijeniti utjecaj svakog videozapisa. Upotreba analitike u pravo vrijeme pomoći će u boljem osiguravanju uspjeha video kampanje i ispravnom ispravljanju problema ako se suoče s bilo kakvim.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved